Liceul de Arte „Regina Maria” la Zilele Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga”

  • PDF

 

                                                                                                                                            Prof. Apostol Nicoleta

 

Joi, 23 noiembrie 2017, elevi și profesori de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia au participat la un atelier interdisciplinar interactiv Povești din/ despre Alba Iulia desfășurat la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba cu ocazia celebrării Zilelor bibliotecii.

Sala de ȋmprumut pentru adulţi a bibliotecii a devenit pentru cȃteva clipe un loc de ȋntȃlnire a artei vizuale, a cuvintelor alese cu grijă, a istoriei adusă ȋn memorie şi a liniştii lumii cărţilor. Punctul de pornire al activităților a fost alegerea de către elevi a unor scrisori cu și despre povești din Alba Iulia, oferite de reprezentanții Bibliotecii Județene. Lectura scrisorilor a fost urmată de interpretările, gândurile și ideile participanților făcându-se referire la viziunea lui Lucian Blaga privind entuziasmul național, la doina și dorul după unire reflectate în versurile lui George Ciobanu, la rolul înaintașilor în împlinirea visului de unire, la izvorul adânc al României și la pietrele cetății care vorbesc despre istoria locului.

În urma dialogului interdisciplinar desfăşurat ȋn cadrul creat de Expoziţia de lucrări plastice (realizate de elevii Liceului de Arte avȃnd ca tematică Toamna prin Cetate), s-a organizat un mini-concurs cu întrebări în limba engleză pe marginea aspectelor discutate. Echipele câștigătoare, la egalitate de puncte, au fost formate din: Niculina Bălan, Daria berchi, Carina Matei (echipa 1), Antonia Mancer, Irina Dăncilă, Claudia Neamțu (echipa 2).

Reprezentanții Bibliotecii au oferit participanților răvașe cu informații despre Alba Iulia, stegulețe cu Zilele bibliotecii, semne de carte și bomboane. Coordonatorii atelierului (prof. Apostol Nicoleta, prof. Pop Cristina, prof. Albescu Nadia, prof. Greculeac Camelia) şi elevii participanţi au mulțumit gazdelor, manifestȃnu-şi dorinţa de a reveni la Bibliotecă pentru noi lecturi.

zilebiblioblaga 1zilebiblioblaga 2zilebiblioblaga 3zilebiblioblaga 4