Despre Liceul de Arte "Regina Maria" din Alba Iulia

  • PDF

sampleLiceul de Arte s-a format pe structura Secţiei de Muzică si Arte plastice din cadrul scolii generale nr. 1 Alba Iulia (secţie înfiinţată din anul 1971) si a scolii cu program de muzică si arte plastice  înfiinţată în februarie 1990.

Pentru a afla tot ce ţine  de momentul apariţiei scolii de muzică din Alba Iulia am consultat materiale de arhivă aflate în arhiva Liceului de Muzică, precum si în arhiva scolii cu clasele I-VIII nr. 1 " Vasile Goldis " Alba Iulia.

Dar poate că mai importante si, în orice  caz mult mai incitante au fost discuţiile cu profesori care au participat la evenimente, cu mulţi ani în urmă.

Amintirile celor care au trăit momentele de început ale scolii, cu specificitatea acelor ani, sunt importante si reusesc să contureze o imagine realistă si foarte vie - chiar dacă după 30 de ani - a ceea ce a fost atunci.

Astfel că, din vechile documente, împletite cu mărturiile oamenilor, am încercat să reconstituim, asemeni unui arheolog din fragmente de vase, imaginea începuturilor scolii : cu atmosfera de atunci, condiţii de lucru, încadrările profesorilor, mentalităţile părinţilor.

latisse for sale online prescription xanax